De Feestneus viert carnaval Dubbel & Dwos met eeneiige tweeling als Prins Feestneus d’n 10de

GROESBEEK – Vrijdag 17 november. Na twee jaar op pad te zijn geweest met Prinses Ummenie d’n 61ste Eline de Valk was het tijd voor een nieuwe prins of prinses bij De Feestneus. Nog nooit eerder was het zo druk op een bekendmaking van De Feestneus. En nog nooit eerder ging de titel Prins Feestneus d’n 10de naar twee personen. De eeneiige tweeling Dirk & Wout Sanders gaan samen de scepter zwaaien over het Keulen van Gelderland!

“Ik had veel verwacht, maar dat er maar liefst 550 personen aanwezig zouden zijn op ons prinsenbal had ik niet durven dromen”, vertelt voorzitter Maarten Rikken. Dit had alles te maken met het thema van de avond; Carnaval ien Gruusbèk, 1 grote familie! Maar welke familie leverde de nieuwe prins(es) Feestneus?

13 bekende Groesbeekse families, zoals bijvoorbeeld Schmiermann, Janssen, Peters en Haerkens gingen met elkaar de muzikale strijd aan. En dat viel in de smaak want het dorp liep er voor uit! Vaders, moeders, kinderen, broers, zussen, neven, nichten en schoonfamilie stonden op het podium van De Hoeve te zingen. “Ongeacht wie onze nieuwe prins of prinses zou worden, maakte dat de avond al erg uniek en leuk”, vertelt Rikken.

Maar de familie die de nieuwe prins of prinses mocht leveren werd uiteindelijk – na juryberaad – de familie Sanders. En dat maakte de avond pas echt uniek! Niet 1 persoon maar twee personen gaan dit jaar de titel Prins Feestneus d’n 10de dragen. De eeneiige tweeling Dirk & Wout Sanders treden in de voetsporen van hun vader Fred die in 1995, toen het nog Vorst heette, prins werd van De Feestneus.

De gebroeders, geboren op 20 augustus 1998, zijn allebei gek van carnaval. Dit is niet toevallig, want de carnaval is bij hen thuis echt met de paplepel ingegoten. Met een vader die ongeveer 29 jaar geleden de scepter zwaaide en een moeder die geen carnavalsavondje overslaat. “Het mooiste aan de carnaval is voor ons de schlagers die jaarlijks weer worden uitgebracht. De Gruusbèkse carnavalsschlagers zingen we altijd moeiteloos mee. We weten niet wat dat is; maar onze passie voor schlagers is best wel enorm”, laten de broers weten. Daarin organiseren ze ook quizzen, zijn ze betrokken bij het jaarlijkse Kindervakantie Werk Groesbeek en doen ze – hoe kan het ook anders – al vanaf 2017 mee met hun carnavalsvereniging Da Hindurt Nie aan het jaarlijkse populaire Schlagerfestival.

“We zijn ontzettend blij met onze raad. Die bestaat uit de carnavalsgroepen C.V Da Hindurt Nie en C.V. Altied ‘t Eggest. Graag willen we ook ons kabinet voorstellen. Wij hebben 3 presidenten, Don Cillessen, Tim Janssen en Maarten Rikken. De hofdames zijn:

Anne Ostendorp, Femke Willems, Lieke Willems, Quinty Verhoeven en Vera Wijnhoven. Bijzonder want Femke en Lieke zijn ook een eeneiige tweeling. Ook zijn we heel blij met de geweldige Hofnar Thijs Giesbers. De rol van Hofschenker in het kabinet is in de fantastische handen van horecaman Tim Janssen. Wij kijken echt enorm uit naar dit carnavalsseizoen. Samen met De Feestneus gaan we voor een geweldig jaar. Ons motto is: Wej viere de carnaval dubbel en dwos”, aldus Prins Feestneus d’n 10de Dirk & Wout

De Feestneus heeft het thema 1 grote familie doorgezet. Je kunt nu zelfs familie worden van de prinsenvereniging uit Groesbeek. Prins Feestneus d’n 10de Dirk & Wout kunnen gefeliciteerd worden op 9 december. Dan vindt hun receptie plaats bij de Hoeve in Groesbeek met aansluitend het door hen georganiseerde Dubbel en Dwos festival. Voor informatie of familie worden, kun je terecht bij de sociale media kanalen van De Feestneus.

Abonneren
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties