De Feestneus doet het weer na 25 jaar Prinses Ummenie d’n 61e van Groesbeek, Eline de Valk

GROESBEEK – Vrijdag 12 november was het dan zover. Na een jaar van uitstel, de prinsenbekendmaking van carnavalsvereniging De Feestneus. Het was nog even spannend of het allemaal door kon gaan maar tijdens de drukbezochte avond in De Hoeve won Eline de Valk de Gruusbèkse Bombakkes (Masked Singer) en mag zij zich vanaf nu Prinses Ummenie noemen. Dit is pas één keer eerder voorgekomen in de Groesbeekse carnavalsgeschiedenis. In 1996 zorgde c.v. De Feestneus voor een schokgolf door carnavalvierend Groesbeek en zelfs Nederland heen. Voor het eerst in de geschiedenis werd er een vrouw Prinses Ummenie, het was Ria Wijers. En nu doet De Feestneus tijdens het 66-jarig jubileum dat opnieuw.

De avond begon om 19.00 uur met de receptie van de jubilerende vereniging. Maar liefst 66 jaar is De Feestneus al actief in het Keulen van Gelderland. De pas 23-jarige voorzitter, Maarten Rikken, was erg onder de indruk van de opkomst tijdens de receptie. Net voor de bekenmaking werden Jan Weijers (15 jaar 2e penningmeester), oud-voorzitter Henri Janssen (9 jaar voorzitter), Harry Eijkhout (15 jaar penningmeester) en Willem Thijssen (14 jaar bestuurslid) benoemd tot ereleden van de vereniging, door Rikken.

De bekendmaking stond in het teken van het populaire televisie programma de Masked Singer. 6 personages gingen de strijd aan. Onder de afvallers zat onder andere een bekende naam in de gemeente Berg en Dal, wethoudster Sylvia Fleuren. Uiteindelijk won Eline de Valk.

Eline, Prinses Ummenie d’n 61ste is geboren en getogen in Groesbeek. Het carnaval is haar met de paplepel ingegeven door vader Willie en moeder Lisette de Valk. Verder heeft Eline veel ervaring in de horeca en is zij jaren bestuurslid van Kindervakantiewerk in Groesbeek waar ze met vele vrijwilligers voor de kinderen in Groesbeek een geweldige vakantieweek organiseert. Daarnaast heeft Eline dansles gegeven en gedanst bij Dance Center E-line Pro.

De raad van Eline bestaat uit presidenten: Niels Klaassen en Lotte Hampsink. Hofdames: Eline Zwitserloot, Eline Bons, Desi Nillessen, Eefje Philipsen, Erika Egelie, Mara Geerts, Nika Willems, Ruby Schoofs, Stephanie van Elst en niet te vergeten Tera Hendriks. Hofnar is Lars ‘’Nase’’ Derks (Prins ummenie d’n 59e) en hofschenkers Bo Cillessen en Don Cillessen (hofschenker in opleiding).

Natuurlijk heeft Eline samen met CV Uut De Moat ook dit jaar een lied gemaakt: “Dan, dan, dan”. Deze is hieronder te beluisteren.

Ik zie, ik zie enne Valk.
Ik vlieg, ik vlieg en ik val.
Ons pap, da is enne Stumper.
Ons mam enne zuuten ienval, enne zuuten ienval.

De heuvels af, hier lit mien hot
en overal get ’t dak d’r af.

Refr.
Want ik zing
Dan, dan, dan…
gan we mè zien alle, want dor hal ik van.
As ’t kan.
Gan weej d’r tègge an, an, an.
As ’t kan.
Gan weej d’r tègge an, an, an,
jao ut kan!
(2x)

Ik gèf, ik gèf de moat an ien Gruusbeks.
Ik loop, ik loop vuraon ien de reej.
Mien road, mien road helt mien van de stroat af.
Me uut de moat, zie ik ommundig bleej. Zie ik ommundig bleej.

De heuvels af, hier lit mien hot
en overal get ’t dak d’r af.

Refr. (2x)

De heuvels af, hier lit mien hot
en overal get ’t dak d’r af.

Dan, dan, dan, dan, dan… (2x)

Dan, dan, dan…
Ik zie Ummenie omda da kan, kan, kan!
Jao ’t kan.
Wej gan d’r tègge an, an, an,
jao ut kan!
Wej gan d’r tègge an, an an,
jao ut kan!

Abonneren
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties