Lockdown zet streep door zomercarnaval in 2021

Het S.O.K. en Stichting Rozenmaôndag hebben na overleg met de burgemeester van Berg en Dal besloten dat het zomercarnaval in mei 2021 niet doorgaat. Gezien de ontwikkelingen rond corona vinden de organisaties het niet haalbaar en verantwoord om het zomercarnaval dit jaar door te laten gaan. Zij gaan nu al hun energie richten op een extra feestelijk carnaval 2022.

Dat het gewone carnaval dit jaar door corona niet door kon gaan, was afgelopen september al duidelijk. De betrokken carnavalsverenigingen en de gemeente hebben toen afgesproken er in 2021 een zomercarnaval van te maken. De warme periode zou meer mogelijkheden bieden om (buiten) activiteiten te organiseren en daarbij ieders gezondheid zoveel mogelijk te waarborgen. Door de ontwikkelingen rond het coronavirus en de recente lockdown kan dit plan niet doorgaan. Ook na 18 januari zullen de wagenbouwers nog niet meteen aan de slag kunnen. En er blijft te weinig tijd over om voor Pinksteren een mooie wagen te bouwen. Daarnaast valt niet te verwachten dat er in mei duizenden mensen langs de route van de optochten
zullen mogen staan.

Voorzitter Willem Thijssen van het SOK: ”We hebben er alles aan gedaan, maar een Gruusbeks carnaval zoals we het gewend zijn gaat door corona niet lukken. We richten de pijlen nu op een extra knallend 2022!” Rogier Uijen, voorzitter van Stichting Rozenmaôndag in Beek sluit zich daarbij aan. “Onze hoop op een zomercarnaval is door de voortdurende coronasituatie vervlogen. Wij nemen onze verantwoordelijkheid richting wagenbouwers en carnavalisten en zien af van een alternatieve optocht. Op naar 2022!

Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal heeft alle begrip voor de genomen besluiten. “Carnaval zit echt in het DNA van onze dorpen. Langer dan in veel andere plaatsen hebben we gezocht naar mogelijkheden om er een mooi feest van te maken. De veiligheid staat echter bij iedereen voorop; heel spijtig, maar het enig juiste besluit.”

Bron: Ooijpoldernieuws

Abonneren
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties