Schlagerkampioenschap van ZO Nederland

Het Schlagerkampioenschap van ZO Nederland geldt als de Champions League in schlagerland en brengt alleen maar winnaars van lokale schlagerfestivals uit Noord Limburg, Noord Oost Brabant en Zuid Oost Gelderland bij elkaar. Dit jaar gebeurt dat na 23 jaar voor het eerst op de laatste zaterdag voor Carnaval.

Een avond met een rijke historie die in 1996 het levenslicht ziet en voortkomt uit het steeds populairder worden van lokale hits tegen voorheen Carnavalsplaten uit het Hilversumse van Andre van Duin, Corry van Gorp, Nico Haak, Gebroeders Grimm, De Havenszangers, De Deurzakkers, etc. Illustere namen hebben de magische Beker met de grote neus (gemaakt door wijlen Jan van Bernebeek), gewonnen. Het Trummeltje van ’t Zeivertröpke wint de eerste editie. Daarna is er een scheiding gemaakt tussen volledig eigen composities en covers.

 

Grote namen als Blèdje Vol, Gebroeders Rossig, Leon Klaus, De Verrapzakte Boys, CV Wej, De Snorren, Mar Kè, Da Krölt, Waorum Nie, etc. hebben eeuwige roem vergaard met het winnen van deze beker. Da Hèk Hoog spant de kroon met maar liefst 6 titels! Aarm Snuutje is daarentegen weer uniek omdat zij als enige in beide categoriën een keer 1e zijn geworden.

Verder is het wel leuk om te vermelden dat voorzitter van de jury Ad Kramer producent van o.a. De Deurzakkers, Dennie Christian en de 1e LP Groesbeek Dorp vol muziek ook dit jaar voor de 24e keer weer van de partij is. Het Groesbeeks schlagerfestival in een totaal uitverkochte sporthal Heuvelland heeft onlangs geweldige winnaars opgeleverd die het verdienen om ondersteund en aangemoedigd te worden door een grote schare familie, vrienden en fans.

Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig om er samen in een smeltkroes van verschillende Carnavalsculturen weer een onvergetelijke avond van te maken. Kaarten kosten 5,- en zijn online op de site van De Linde te bestellen, of op de avond aan de kassa. Zaal open 20:00 uur. Gastheer Prins Lars Ummenie de 59e en Prinses Marie José heten jullie van harte welkom. Alaaf!

Abonneren
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties