Carnavalsdoek mag tóch niet op het gemeentehuis, wat vinden jullie?

[gravityform id=”4″ title=”false” description=”true” action=”polls” style=”green” mode=”poll” show_results_link=”true” display_results=”true” percentages=”true” counts=”true”]

Lees hieronder het bericht van Gelderlander.nl:

Gedoe over doek op gemeentehuis in ‘Keulen van Gelderland’

BERG EN DAL – Moeten alle carnavalsverenigingen van Berg en Dal op het gemeentehuis in Groesbeek of alleen die van Groesbeek? Het lijkt erop alsof daarover gedoe is. Jarenlang werd de toren van het gemeentehuis bekleed met een carnavalsdoek.

Totdat bekend werd dat het de toren beschadigde.

Doek

Het SOK (Samenwerkings Orgaan Carnaval) kreeg vorig jaar bericht van wethouder Sylvia Fleuren dat er weer een doek kon worden opgehangen. Er is een nieuw bevestigingssysteem. Het SOK maakte een enorm doek met Prins Ummenie en Prinses Ida van Net Aecht. Donderdag zou het worden opgehangen.

Beraden

Maar B & W blazen het af, omdat het college van burgemeester en wethouders zich er nog over wil beraden. Volgens Willem Thijssen, voorzitter van SOK, omdat de andere carnavalsverenigingen van de fusiegemeente er niet op staan. „Onzin”, vindt hij. „Groesbeek is met carnaval ‘Het Keulen van Gelderland’ en dat heeft niets te maken met andere kerkdorpen in Berg en Dal. Die hebben hun eigen namen. Het doek heeft ons 800 euro gekost.”
Wethouder Sylvia Fleuren zegt: „Er was afgesproken dat we het ontwerp vooraf zouden zien. Dat is niet gebeurd. Dinsdag in de collegevergadering beslissen we of we het doek acceptabel vinden.”

Bron: Gelderlander.nl

Geef hieronder je mening!

Abonneren
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
D. Müskens
7 jaren geleden

Waarom mee praten? Over wat? Het is net als in Den Haag, kunt net zo goed tegen de muren praten.

Fiem W.
7 jaren geleden

Door de fusie zijn we toch al tot ellende veroordeeld. Daar staat maar één straf op. OPHANGEN.

Mark leenders
7 jaren geleden

Wij komen uit millingen hang dat doek er gewoon,wij in millingen hebben daar geen last van als jullie ons maar gewoon blijven betalen dat wij de beentjes op het bankje kunnen leggen.

Henning jensen
7 jaren geleden

Hebben jullie niets anders te doen dan over een doek ophangen te vergaderen, zielig!!!

Ké ké ké
7 jaren geleden

Alicht mot ie blieve