Prinses Ummenie d’n 61e heeft een nieuw pak en een nieuw lied

Vrijdag 18 november werd door 400 bezoekers in De Hoeve Groesbeek de 1e verjaardag gevierd van Prinses Ummenie d’n 61ste Eline de Valk van carnavalsvereniging De Feestneus. Normaal gesproken zou het traditionele prinsenbal op het programma staan, de bekendmaking van die nieuwe prins of prinses. Maar omdat Eline afgelopen jaar geen volledig carnavalsseizoen heeft kunnen draaien, blijft zij in haar rol als Prinses Ummenie van het Keulen van Gelderland. Deze 1e verjaardag was er eentje om nooit te vergeten want De Feestneus maakte de droom van Eline werkelijkheid.

De avond begon om 20.11 uur met een speciale radio-uitzending van Rondje Polonaise. De bekende gezichten van Rondje Polonaise, Martijn Schmiermann, Rob van Grinsven, Jan Zwitserloot, Louis Bloemers en onze eigen Eline de Valk, maakten er weer een chaotische show van. Eline zong daar nog eenmaal haar Ummenie Lied, waarna zij achter de schermen verdween met haar volledige gevolg. Ondertussen gaf de dansgarde van De Krunekroane uit Kranenburg een spectaculaire show weg.

Eline had maar één wens voor haar 1e verjaardag. “Aan het einde van het afgelopen carnavalsseizoen kwam Eline naar mij toe”, vertelt voorzitter Maarten Rikken. Ze vroeg aan mij: “Maarten, als ik nog een seizoen de Ummenie van Groesbeek mag zijn, dan wil ik dat heel graag in een echt prinsenpak met steek en veren”. We gingen met Eline naar onze ontwerper en samen bedachten ze dit bijzondere pak. “Ja, dan zie nog maar eens nee te zeggen!”, aldus Maarten. “Hier staat een trotste voorzitter want onze visie is:  Met vooruitstrevende carnavalisten zichtbaar en actief, alles doen wat mogelijk is om het mooiste feest van het jaar, carnaval, met een warm hart uit te dragen naar de (Groesbeekse) samenleving”. Dat maakt Eline samen met haar gevolg helemaal waar!

Niet alleen Eline werd in het nieuw gestoken ook haar 10 hofdames stralen in een nieuwe jurk. De hele hofhouding (2 presidenten, 10 hofdames, 2 hofschenkers, 1 hofnar en raad) van Eline is hetzelfde gebleven, alleen heeft er een wissel plaatsgevonden tussen president Lotte Hampsink en hofdame Eline Zwitserloot. Zij hebben de rollen omgedraaid. 

Foto door: https://henkbaron.nl/ 

Zet ow mar schrap, vur de rit van ow lève!

Bij een nieuw jaar en nieuwe kleding hoort natuurlijk ook een nieuw Ummenie-lied. Eline is samen met haar hofhouding Studio Foetsie ingedoken en heeft daar de nieuwe plaat voor het seizoen 2022-2023 opgenomen: “De rit van ow lève!”

Op zaterdag 10 december, 19.00 uur vindt de receptie plaats van Prinses Ummenie d’n 61ste Eline de Valk. Dan kan ze eindelijk na ruim een jaar gefeliciteerd worden met haar benoeming tot Prinses Ummenie. Bij deze nodigen we u van harte uit! Aansluitend vinden de Gruusbek.nl Schlager Awards plaats. De publieksprijzen voor de Groesbeekse schlagergroepen. Dit alles zal wederom plaatsvinden in De Hoeve Groesbeek.

Abonneren
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties