Hennie Albers Prins Ummenie

Hennie Albers (48) is zaterdagavond in De Mallemolen tijdens het Prinsenbal uitgeroepen tot de nieuwe Prins Ummenie in Groesbeek. CV Net Aecht levert dit jaar de Ummenie. Hennie Albers (Van de Beukenboom met als spreuk: GETT NIE, DÁ BESTAET NIE) volgt Hans Kersten op, die vorig jaar werd uitgeroepen tot Prins Ummenie d’n 57e.  Deze keuze werd zaterdagavond bepaald door ex-prinses Ida Rutten van CV Net Aecht.

Deal or No Deal

In een “Deal or No Deal-constructie”, onder leiding van presentatrice Linda “de Snol”, werd de prins gekozen. De 15 koffergirls hadden ieder een koffer met de naam van een prinsenkandidaat er in. Deze kandidaten, allemaal mannen, stonden voor het podium. Rutten speelde, geheel in het kader van de carnaval, met koffer 11.

Door het noemen van de overige nummers en het openen van de koffers werd bekend welke kandidaat het in ieder geval niet zou worden. Het bestuur van Net Aecht had zelf echter ook nog drie kandidaten achter de hand, waarvan de namen niet bekend waren. Rutten kon tussendoor bepalen of de omschrijving die werd opgelezen voldeed aan een voor Groesbeek geschikte prins, of ze toch door wilde spelen met haar koffer 11. In eerste instantie speelde ze door, maar bij kandidaat 3 dealde ze. Dat had te maken met de ervaring van de kandidaten.

De laatste twee kandidaten voor het podium waren pas onlangs bij de vereniging gekomen, terwijl de voorgestelde kandidaat vanuit het bestuur al jarenlang bij Net Aecht zat. Zo bleek uit de omschrijving.  Albers kwam na de druk op de rode knop tevoorschijn.

Hofdames en vorsten

Tijdens het carnavalsseizoen 2017-2018 zal hij de scepter zwaaien over het Keulen van Gelderland. Hij heeft zes hofdames: José Lamers, Linda Schoofs, Ida Rutten, Henriette Kuppen, Silvie Heuves en Hetty van Empel-Eikhout. De vorsten zijn Willie Lamers en Patrick Jochems.  Diverse carnavalsverenigingen uit de omgeving waren deze avond aanwezig. Tevens was er een optreden van de Garde der Beekse Heerlijckheden.

Abonneren
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties